Studier och lek    
 


 

Helena som Strindberg

"Tribadernas Natt" Syster Carin, jag som Strindberg,
Gottfried Gemzell och min vän Jenny.


Showgruppen
Frida Hansson och Johanna Jansson
Curt och jag leker


Mina första lekkamrater var Patrik Cavallini, Rebecca Ancker och Jenny Rosenberg.
Patrik och jag grävde flykttunnlar från dagis, i leken på väg till Italien med flyg. Långt senare fick jag reda på att Patrik mycket riktigt utbildat sig till pilot ... för att efter några flygande år börja ägna sig åt sitt verkliga intresse: foto.
Rebecca är civilekonomen som sadlade om för att jobba med personlig utveckling. Idag samarbetar vi i skrivprojekt. Med Jenny, som sedan många år tillbaka bor i England, pratar jag om sniglar ibland och av min syster Carin, min allra första lekkamrat, som utbildade sig till bibliotekarie, får jag boktips.

Sedan mitt första skolår och under hela min skoltid har jag spelat amatörteater, bl a under ledning av Karin Lannefors i Mariaberget och Ingegerd Aschan på Läroverksteatern. Här har jag träffat många spännande individer och även involverat vänner i egna uppsättningar.

På Konstfack engagerade jag mig i någonting som skulle kunna kallas en showgrupp. Eva-Lotta Byström, nu Fors, Iréne Gustafsson och jag underhöll på fackets fester och tillställningar, bland annat utklädda till konstverk: Friheten på barrikaden med byst av latex (Eva-Lotta), Madonna med barn (Iréne) och Artemisia Gentileschis Judith med Holofernes avhuggna huvud (jag). Vi spelade accordion på fransk afton i kortkort med mustasch, sjöng carols på julmarknad och gav gestalt åt patafysiska dikter under en kvällsbar på Konstfack vid namn Patabar.   

Frida Hansson (författare till ”Ekorrens turdag” och ”Simsalabim!", utgivna på Eriksson & Lindgren), Åsa Klingberg, illustratör, och Johanna Jansson, glasformgivare, blev mina vänner på linjen för Grafisk design & Illustration, Konstfack. År 2000 avbröt jag studierna och flyttade tillbaks till Västerås för att vara hemma med mitt första barn. 

Här bosatte jag och min man Curt oss slutligen på Ormberget, med våra tre barn. Curt jobbar som utvecklingschef inom IT-branschen och producerar musik på fritiden.

På jobbet – Grillska Gymnasiet i Västerås – försöker jag också fortsätta att lära och leka tillsammans med kollegor, i julshower och annat.

* 

Utanby förskola

Åk 1-3
Klasslärare Anna-Maria Strandberg, Herrgärdsskolan, Västerås

Åk 4-9
Klasslärare Elisabeth
Bärzén, efter åk 7, Ingrid Bohlin, Fryxellska skolan

1987-1988
Samhällsvetenskaplig linje, Rudbeckianska skolan, Västerås

1988-1990
Specialprogram för grafiska tecknare,
huvudlärare
Ann-Britt Gustafsson,
Wenströmska skolan, Västerås

1990-1992
Västerås konstskola med påbyggnadsår
huvudlärare Ove
Hjälmgården och
Robert Ståhl


1992
Linjen för inredningsarkitektur, Konstfack, Stockholm

1994-1997
Bildlärarlinjen, Konstfack, Stockholm

1998-1999
Linjen för grafisk design & illustration,
huvudlärare
Tom Hedqvist,
Konstfack, Stockholm

Illustration Åsa Klingberg


Puck


y

Studier
Jobb

Kontakt

Klotterplank