Östlund - barnboksförfattare   Aktuellt    
 


 

2009-06-06

Hej igen!

Grill-os i villaområdet! Avslutningar med dansuppträdanden! Svenska sommarnätter! Syrenerna blommar!

Men gästboken är fortfarande inte färdig och kommer troligen inte bli det förrän i höst. Och jag vet ingenting mer om mitt nya manus. Har dock ej tappat modet utan svepts med i ett nytt flöde av idéer och bara skriver och skriver och skriver - när det egentligen var meningen att jag skulle lägga ner skrivarverkstaden för säsongen (tid för avslutningar, kafferep och semesterplanering), men inte minst renovering av bland annat 70-talstrappan ner till källaren som jag har lovat Curt. Men jag kan inte hejda mig. Jag får en idé och blir besatt av att se om den går att genomföra. Jag skriver just nu på all ledig tid, sent på kvällarna och under matlagning. Detta är en utmaning, ett nästan helt omöjligt manus, men därför så oemotståndligt!

Jag undrar om det över huvud taget går att skriva?

Målgruppen är sexuellt intresserade tjejer, 15+.
Arbetsnamn K.

Jag inser efter ett tag att jag skriver till mina döttrar. Trots att ämnet inte bör vara aktuellt förrän om minst fem-tio år.
Det här skulle jag vilja att ni får veta.
Om jag inte skriver till mig själv.
Det här önskar jag att jag hade haft att läsa.
Mina förhoppningar är att texten blir avväpnande, upplysande, upphetsande, reflekterande, rättvis, poetisk och inspirerande.
Jag räknar med en lång produktionstid.
Om det nu blir som jag har tänkt med den omöjliga tonträffen - annars papperskorgen.

Tips för den refuserade (och jag har fått många, många, många, många refuseringar)
Jag brukar tänka så här:
Allt jag skriver sitter ihop i en lång kedja - där varenda dålig idé och refuserat manus, är en förutsättning för nästa länk -

/Helena


Foton:

Cabarét på fritids, "Baby Goodbye".

 

Arkiv:

2009-05-07